От Приморско призовават за по-лесен достъп до помощи

Животът

19-12-2012, 11:40

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Гербаджии от общината искат процедурата да бъде облекчена

Да бъде облекчена процедурата по отпускане на финансови помощи до 200 лв. за жителите на община Приморско. Това предлагат съветниците от групата на ГЕРБ в местния парламент.

Те са внесли докладната записка за разглеждане на предстоящото редовно заседание на ОбС-Приморско. То ще се проведе на 20 декември от 11 ч. в Китен в читалище „Свобода".

„Според досега съществуващата наредба лицата, които кандидатстват за получаване на еднократна финансова помощ до 200 лв., трябва да представят редица документи. Изисква се документ от отдел „Данъчно управление", че гражданинът не дължи местни данъци и такси, друг от отдел „Социални дейности" за допълнителни социални помощи като дърва например.

Отделно е необходимо представяне на документ за наличието на други задължения към община Приморско, както декларация от Агенцията по вписанията в Бургас. Всичко това е свързано с разноски за транспорт, посещение на различни места както и отделено време, а исканата сума от гражданите на Приморско не е голяма", коментира общинският съветник и координатор на ГЕРБ в Приморско Захарина Неделчева.

Съветниците от ГЕРБ предлагат да отпадне исканият документ от Агенцията по вписванията, а цялата останала документация да се изисква по служебен път. „Така много ще улесним и облекчим гражданите при тяхното кандидатстване за отпускането на сумата от 200 лв. Самата комисия в Общинския съвет, която се занимава с разглеждането на тези заявления, ще изпраща писма до съответните отдели и ще получава необходимата информация за гражданите", сподели Захарина Неделчева.