6704 полицая по площадите из страната за Коледа и ЧНГ

Региони

19-12-2012, 14:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Най-вече ще дебнат за нелегална пиротехника и пиянства

6704 полицая ще дежурят от 21 декември до 3 януари по площадите из страната, за да осигурят реда и спокойствието на празнуващите по Коледните и Новогодишните празници, съобщиха от МВР.

Създадена е необходимата организация, проведени са срещи със собственици, управители на хотели и заведения, на които е обърнато внимание за начина на охрана и пропускателния режим.

Най-строго униформените ще дебнат за внасянето на забранени предмети и пиротехника, както и за здраво почерпени празнуващи.

До момента са проверени 528 търговски обекти и 328 заведения. Проверени са два мола в София и общо 14 за цялата страна.

"Фирмите, които охраняват моловете и общата част, не знаят вътре за други фирми, които извършват охрана, няма стиковка между тях и няма планове за взаимодействие. При евентуална ситуация, не се знае коя фирма как ще действа. Няма изготвени необходимите правила, няма планове и указания за действие. Част от фирмите нямат помощни средства като белезници, палки и др. Дадено е предписание тази неща да бъдат отстранени", коментира Николай Григоров – началник отдел "Охранителна полиция".

По думите му сериозно внимание ще се обърне и на продажбата на пиратки на открито.

"Има недобросъвестни търговци предимно по пазарите, където така ги продават. Иззети са 10 930 пиратки", каза комисарят.

Той посъветва хората, които смятат да си купуват пиротехника за празниците да се информират от опаковката на продукта за начина на употреба и съхранение.