Тотев: Няма криза по улиците на Пловдив

Мисия Пловдив

19-12-2012, 12:34

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Нямаме запушени шахти и непроходими улици в града, посочи кметът

В Пловдив вали в продължение на повече от 24 часа - нормално е по улиците да има локви. Засега обаче нямаме нито една запушена шахта и водата се оттича нормално от пътищата в града. Това заяви кметът Иван Тотев по отношение на зимната обстановка под Тепетата.

На някои улици може да се събира вода заради повредена настилка. На обновените шосета това се случва заради разминаване в наклона на новите и старите асфалтови участъци. За всеки отделен случай имаме обяснение. Но нямаме задръстени канали. Постоянно поддържам връзка с екипите на Чистота. С директора Иван Стоянов тази нощ сме се чули най-малко 4 пъти, посочи Тотев. Важно е да не допуснем локвите да станат езера, за да блокират движението, както се случваше преди на места на бул. Марица – Юг или на подлеза в кв. Прослав. В момента нямаме непроходими улици, категоричен бе кметът.

Засега условията не са подходящи за химическа обработка на снега. В Пловдив имаме все още високи температури и снегът не се задържа. Материалите трябва да се полагат тогава, когато имаме ниски температури. Такива очакваме след ден-два.

32 машини на Чистота са из града, каза тази сутрин шефът на Чистота Иван Стоянов. Пешеходните зони се чистят от мултифункциониални машини и от над 450 работнички.