Карловско под снежна блокада

Животът

19-12-2012, 13:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дани Каназирева пита кмета на балканската община за снежните проблеми

Дани Каназирева, координатор на Движение България на гражданите за Пловдив-област, е отправила питане към кмета на Карлово Емил Кабаиванов във връзка със системни проблеми със снегопочистването в общината.

По думите на общинския председател на Движението в балканския град Владимир Стоенчев  миналата година в общината е имало проблеми със снегопочистването по време на целия зимен сезон. След всеки снеговалеж градът дни наред е бил под снежна блокада – с почти невъзможно придвижване както на превозни средства, така и на пешеходци. Десетки коли са закъсвали по непочистените пътища, а заледените улици са довели до значителен брой травми и застрашаване на живота  и здравето на гражданите. Тогава оправданието на кмета на Карлово е бил завареният от предишния кмет договор за зимно почистване на града. Тази година обаче, при подписан договор с нова фирма и заложени повече пари за зимно почистване  в бюджета, отново се наблюдават проблеми със снегопочистването и улиците на града след първия за сезона сняг изглеждаха по същия начин – добавя Владимир Стоенчев. Ето защо представителите на Движението в община Карлово искат да получат информация за това, което се случва със зимното почистване на града и общината.

Дани Каназирева  настоява кметът на Карлово на основание на Закона за достъп до обществена информация да й отговори на коя фирма е било възложено снегопочистването на Карлово за миналата година, на каква стойност е бил договорът и какви са били условията по него – време за първоначална реакция след започване на снеговалежа, брой и вид на машините и служителите, заети с дейността, както и има ли наложени неустойки за неизпълнението на задълженията по договора. Каназирева настоява още кметът да даде информация за фирмата, на която е възложено снегопочистването за настоящия зимен сезон, след каква процедура е станало това, има ли сключен договор, на каква стойност е той и какви са условията по него.