Деси Тенекеджиева разказа коледната си приказка във Варна (СНИМКИ)

БГ Музика

19-12-2012, 15:50

Снимка:

Esta Vision, Росен Донев

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На 27 декевмри следва продължение в Русе

Една истинска коледна приказка, чрез песни и думи разказа Деси Тенекеджиева заедно с многото си верни приятели - близо 60 музиканти и певци на премиерата на коледния концерт „Деси Тенекеджиева и приятели” във Варна.

Mузикален спектакъл, а не просто концерт, в който певицата успя да омагьоса многобройната публика, изпълнила до краен предел красивата обновена сцена на Варненския драматичен театър.

Всяка музикална картина имаше собствен светлинен и емоционален заряд, а публиката бе посрещната още на входа на театъра с чаша вино, под звуците на Представителния духов оркестът при Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов.

За начало, Деси представи част от песните от албума си "Crazy Butterfly", под съпровода на великолепните музиканти от бенда - Страцимир Павлов, Валери Ценков - ударни, Нейко Бодуров - тромпет и контрабасиста Борис Казаков. Щрайхът на Филхармонията допринесе много за цялата музикална феерия, а варненският музикален идол Реджи замени Миро в сърцето на актрисата и влезе звездно в поп хита "Когато всичко свърши".

Несподелена детска любов на певицата се оказа солистът на варненската опера Евгений Станимиров. "Момчето от втория чин в моя живот" - така го представи Деси, след което двамата изпяха една от най-красивите коледни песни - "White Christmas" и музикалното откровение на Джон Ленън - „Imagine“.

Един от най-емоционалните моменти беше лиричното откровението на Деси "Сън за оркестъра", в който актрисата сподели мечтата си и представи по изключително оригинален начин всички музиканти на Симфоничния оркестър, докато те влизаха на сцената като светулки.

"Не бих го заменила дори с Херберт фон Караян, защото това си е моят диригент, диригентът от сънищата ми, моят Маестро фон Страцимир Павлов", така Деси се обясни в любов, този път на музикалния продуцент на проекта, който беше написал великолепни нови аранжименти за всички коледни песни в концерта, сред които класиките "Silent Night" и "Jingle bells".

Kоледният концерт се осъществи с подкрепата на Община Варна, във връзка с кандидатурата й за европейска столица на културата през 2019 г. и ще се излъчи в празничната програма на БНТ. Поради големият интерес варненският спектакъл ще се повтори на 15 януари под заглавието "Бяла приказка".

Но преди това, русенската публика ще има удоволствието да присъства на Коледния концерт "Деси Тенекеджиева и приятели" на 27 декември в зала Опера, където заедно с Деси и бенда ще свири Русенската Филхармония, а специални гости ще бъдат най-младите музикални звезди на България - Богомил от X Factor и чаровната Дивна.