Защо жените изневеряват?

Животът

19-12-2012, 17:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жените прощават изневяра два пъти. Мъжете – веднъж

Ха сега де! Кой кого?

Смята се, че мъжете кривят от правия път по-често. Дали е така обаче? Напоследък неумолимата статистика разкрива тенденция – жените почват да изневеряват все по-често.

Изследователите от Великобритания се опитали да обяснят причината за подобно поведение от страна на нежния пол. Те открили четири основни обяснения защо жените решават да изменят на своя партньор.

На първо място е виновно собственото им съзнание, особено при хората с дългосрочни отношения. С времето жените наивно си втълпяват, че сексуалният им живот ще бъде по-цветен в леглото на друг мъж. Дами, не се лъжете! Новото не винаги е по-добро, показва опитът в почти всяко едно отношение.

На второ място прелюбодеятелките изразяват своето недоволство от партньора си, като изтичат при чужд мъж. Естествено, съпрузите им правят същото, когато не са доволни от своите половинки. А един разговор, открит и честен, би помогнал и изяснил нещата много повече. Замислете се: чуждият мъж няма да промени факта, че вашият собствен не ви разбира...

Третата причина е липсата на зрели отношения. Всеки конфликт може да доведе до намалено либидо и до желание да намерите утеха при друг. Дръжте се като зрели хора, споделяйте и не се сърдете за щяло и нещяло. Здравата връзка се гради и на любов, но и на много компромиси.

И най-накрая е изчезването на искрата в спалнята. Това е най-прекият път към изневярата на един от двамата партньори - рутината и липсата на интрига и вълнение тласкат жените в ръцете на друг мъж. Секс играчка, промяна на мястото и дори на осветлението, пускане на музика биха могли да разнообразят интимния живот. Не се страхувайте да опитате нещо различно, стига да имате желание – вашата половинка е именно човекът, на когото може да се доверите! Заслужава ли си изневярата в такъв случай?