Каква е тайната на дълголетието? Вижте!

Животът

20-12-2012, 07:45

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

25 простички правила, които ще ви направят столетници

"Дейли мирър" публикува няколко простички и изненадващи трикове, които според изследванията могат да удължат живота ни.

 

1. Замени млякото с чай. Чаят е пълен с полифеноли, които се борят с болестите на сърцето, ракът и преждевременното стареене.

 

2. Стойте на един крак всяка сутрин. Балансирането на един крак укрепва гръбначния стълб. Това е дълготрайна защита срещу падане и счупване на костите с напредване на възрастта.

 

3. Правете секс най-малко два пъти седмично. Сексът намалява стреса и води до по-голяма удовлетвореност, а и до по-добър сън. Двойките, които правят по-често секс изглеждат със седем години по-млади.

 

4. Яжте по три ореха на ден. Орехите са най-здравословните ядки от всички, тъй като се борят с болестите и стареенето.

 

5. Използвайте по-малко слънцезащитни продукти, но се пазете от изгаряне. За да се повиши нивото на витамин D в организма е добре кожата да се излага на слънце за около 15-20 минути, без слънцезащитни кремове.

 

6. Имайте шест добри приятеля, на които винаги може да разчитате. Създаването на близки приятелства и семейни връзки е тайната на дълголетието, според австралийско проучване. Приятелите ни осигуряват морална подкрепа и ни карат да се чувстваме обичани. Друго изследване установява, че шест е оптималният брой приятели, които всеки трябва да има.

 

7. Спрете с яденето, когато сте сити.

 

8. Лягайте си един час по-рано, ако можете.

 

9. Грижете се за венците си.

 

10. Бъдете съвестен човек. Хората, които са внимателни с парите и искат да сложат всичко на мястото му, живеят по-дълго.

 

11. Купете си домашен любимец, за предпочитане куче. Хората, които имат домашен любимец са по-малко стресирани и живеят по-дълго.

 

12. Не оставяйте плодове в хладилника. Охладените плодове съдържат по-малко хранителни вещества за повишаване на здравето, от тези държани на стайна температура.

 

13. Бъдете полезни, помагайте на другите. Това само може да ви накара да се чувствате добре. Ще бъдете възнаградени.

 

14. Пейте под душа. Пеенето намалява стреса и предпазва от депресия.

 

15. Яжте колкото се може повече плодове и зеленчуци. Така ще предпазите сърцето си от сърдечно-съдови заболявания.

 

16.Спрете да се оплаквате! Оптимистите живеят 12 години по-дълго от песимистите, като вторите са по-податливи на вирусни заболявания.

 

17. Пийте много ябълков сок. Той поддържа мозъкът ви млад. Само две чаши на ден намаляват образуването на плаки в мозъка на пациенти с дименция.

 

18. Начертайте си родословно дърво и научете историята на рода си.

 

19. Гледайте един час по-малко телевизия вечер. Застояването на едно място не е добро за никой. Колкото повече телевизия гледате, толкова повече бездействате, тялото ви не се движи и не гори калории. Така се повишава рискът от заболявания и преждевременна смърт.

 

20. Не пропускайте преглед при лекар! Това е начин да предотваратите развитието на болести.

 

21. Мерете талията – не теглото си. Учени са установили, че измерването на талията е по-добър предиктор от измерването на теглото или ИТМ (индекс на телесната маса). Ако сте мъж вашата талия трябва да е под 94 см., а ако сте жена – под 80 см.

 

22. Омъжете/оженете се. Това е добре за вашето здраве. Женените мъже е три пъти по-малко вероятно да умрат от сърдечно заболяване, отколото ергените. Бракът намалява на половина рискът от сърдечна смърт при жените.

 

23. Смейте се най-малко 20 пъти на ден. Смехът укрепва имунната система и стимулира клетките, които се борят с рака.

 

24. Откажете цигарите. Пушенето не само скъсява живота с 10 години, но и влошава качеството му в напреднала възраст. Пушачите по-често страдат от инвалидизиращи заболявания.

 

25. Опитайте се да повярвате... в нещо.  Повече от хиляда проучвания са открили връзката между вярата и по-дългия живот. Силните убеждения помагат на хората да се справят със стреса и емоционалните проблеми.