Екипи на КЗП дежурят по Коледа

Мисия Бургас

20-12-2012, 07:00

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

В случай, че се почувствате ощетени като потребители може да сигнализирате на инспекторите от местната дирекция и навръх Коледа

Проверки на инспектори от Комисията за защита на потребителите в Бургас текат от началото на месеца.

Те зорко следят дали търговците спазват указанията за етикировката върху стоките, които дават информация за продукта, неговите качества, състав и произход. Освен това инспекторите следят и дали в търговските мрежи спазват изискванията от гледна точка на коледните и новогодишни намаления, съгласно Закона за защита на потребителя.

Директорът на местното звено - Николай Стойков  напомня, че периодът на намалението не може да обхваща повече от един месец и по-малко от един работен ден. И въпреки че тези изисквания не са от вчера или днес, проверяващите все още се натъкват на неизрядни търговци.

По думите на Стойков нарушенията се допускат и от страна на задължителната етикировка по продуктите. Инспекторите често хващат стоки с липсващи цени и етикет с информация върху продукта.

От КЗП в Бургас информират, че всеки, който се почувства ощетен, може да потърси помощ и по време на празничните дни.

Дежурни екипи ще има навръх Коледа и Нова година. Инспекторите ще реагират на всеки един получен сигнал, увери шефът на КЗП.