Минус 15 градуса на Коледа и половин метър сняг

Най-доброто от печата

20-12-2012, 07:06

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На Балканите се срещнаха нахлуващ студен въздух от Русия и валежен средиземноморски фронт

Снежният ад, който блокира Източна България, ще затруднява и днес живота на селищата на изток от Плевен и Пловдив. Чак привечер времето ще почне да се нормализира, но дотогава ще вали и леденият вятър ще продължава да създава проблеми, предупреди метеорологът от ТВ-МЕТ Симеон Матев.

Причината за зимната виелица е, че на Балканите се срещнаха нахлуващ студен въздух от Русия и валежен средиземноморски фронт.

Въпреки очакваното утихване на вятъра и спиране на снеговалежа от нощта срещу петък навяванията може да продължат да затрудняват пътуващите в североизточните райони. Температурите ще паднат до минус 10 - минус 5 градуса в Добруджа и Лудогорието, сравнително топло ще е в най-южните области.

В събота още ще застудее и в Търговище, Шумен, Силистра, Добрич и на места във високите полета студът ще удари минус 15. Само в Сандански, Петрич, Благоевград в най-топлата част на денонощието ще живнат на 4-5 градуса над нулата.

В неделя времето ще запази характера си с тази разлика, че сутрин в низините са възможни мъгли. В Северна България дори максималните температури обаче ще останат под нулата.

В понеделник - Бъдни вечер, се очаква нова доставка на студ и валежи от север, вятърът също ще се усилва. Със старата покривка снегът в Разградско, Шуменско, Добричко ще натрупа до половин метър.

Мразовит ще бъде и коледният ден, температурите в Западна и Централна България ще останат все така ниски, ще прехвърча сняг.

София също ще зъзне на минус 15 - минус 13 и във вторник, и в сряда.