Носът на Рудолф не бил червен от пиене

Най-доброто от печата

20-12-2012, 06:36

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Причината са множество капиляри по муцуната му

Холандски и норвежки учени откриха защо е червен носът на елена Рудолф. Според изследователите това се дължи не на злоупотреба с алкохол, както се носи мълвата, а заради многото капиляри по муцуната на шофьора на Дядо Коледа.

В хода на проучването учените установили, че в носа на елена има с 25 процента повече капиляри от носа на хората. Тези капиляри осигуряват на организма кислород и помагат да се контролира телесната температура.

Към изследването има приложена инфрачервена снимка на елен след голямо физическо натоварване. Рудолф е анатомически и физиологически приспособен да изпълнява задълженията си покрай Дядо Коледа, обобщили специалистите.

Поведението на елена Рудолф отдавна е обект на анализ от учените. След като откриха защо е червен носът му, а резултатите от изследването бяха публикувани в последния брой на британското списание British Medical Journal, специалистите анализират и графика на работа на рогатото.

Според физици, за да успее Дядо Коледа да ощастливи с подаръци 100 млн. семейства, елените му трябва да се движат със скорост 1000 км в секунда. При подобна скорост по всички закони на физиката заради триенето шейната с подаръците би трябвало да се изпари за части от секундата. Същата участ би трябвало да сполети не само добрия старец, но и насядалите около него елфи.

Освен това, за да успеят да свършат цялата си работа за една нощ, както се очаква от тях, то би трябвало да се промени пространствено времевия континуум (физически и математически модел, който комбинира пространството и времето, вселената има три пространствени и едно времево измерение). А това, както всички разбират, е напълно невъзможно.