Малки коледари от „Вълшебство” на гости в полицията (СНИМКИ)

Мисия Бургас

20-12-2012, 10:11

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Униформени посрещнаха малчуганите от детската забавачка , които им пожелаха много здраве и късмет

С традиционно облекло, украса на калпаците и много добро настроение малките възпитаници от ЦДГ „Вълшебство” отидоха на служителите на реда в Пето РУ.

Верни на народното поверие децата, водени от „станеник“, с песни и наричания орисаха предстоящите празници за служителите на реда, като спазиха в детайли коледните обреди. След песните, водачът на групата, държейки в ръце подарения от полицаите коледарски кравай, изрече и молитва за щастие и благоденствие.

Приятелството на малчуганите от детската забавачка и служителите от Пето РУ стартираха преди няколко месеца, когато при откриване на новата сградата на полицейското управление от Министъра на вътрешните работи – Цветан Цветанов, стана ясно че в старата сграда след реконструкция и обновяване ще се разшири броя на групите деца, приемани в Целодневната градина. Между шефа на районното – главен инспектор Иван Вълков и Директорката на ЦДГ “Вълшебство” – Катя Мишева бе подписан нарочен Меморандум, целящ да създаде основа за сътрудничество между страните, чрез което да се търсят начини и форми за подпомагане дейността по превенция на престъпността сред подрастващите и повишаване нивото им на информираност по отношение пряката работа на отделните полицейски структури в системата на МВР.

Междувременно от Детска ясла № 1 с директор – Антоанета Кисьова поканиха официално Директорът на ОДМВР комисар Милен Димитров и инспекторът по превенция – Цветелина Рандева да присъстват на коледното тържество с участието на възпитаници от детското заведение.

Целият персонал и ръководството на яслата са се погрижили за прекрасното предколедно и новогодишно настроение на дечицата, като са украсили по невероятен начин двора на кокетната детска сграда – къщичката на Дядо Коледа, снежния човек и сибирска лайка от впряга на вълшебния старец са само малка част от изненадите, които се разкриват пред погледа на бургазлии, преминавайки покрай яслата на ул. "Цар Симеон"№ 5.

От детското заведение довериха, че ще се кандидатират в инициативата на Община – Бургас за най-добра коледна украса, като се надяват да бъдат отличени в призовата тройка.