Полицаи разкриха импровизиран склад за боеприпаси в село край Стражица

Крими

20-12-2012, 10:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Иззети са близо 4 000 патрона с различен калибър

Импровизиран склад за боеприпаси откриха полицeйски служители от РУП – Стражица в жилище на криминално проявен мъж от село Царски извор, съобщават от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Операцията е извършена в сряда, когато полицейските служители са претърсили дома на 64-годишният К. К., известен на полицията и осъждан. Там са открити общо 3 898 патрона с различен калибър. 3 300 от тях са намерени в полиетиленов чувал, 500 в багажник на мотопед, 50 в страничен джоб на врата в лек автомобил "Фолксваген" и 48 са намерени в чанта, намиращи се в гаража на мъжа.

В хода на проверката е установено, че същият не притежава надлежно разрешително за държането им. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие, без необходимото разрешително.

В хода на полицейската операция е извършено претърсване и на жилище в Стражица, обитавано от 21-годишният А. Х. В дома му са установени и иззети, около 2 гр. суха растителна маса, реагираща на канабис. Той е задържан за срок до 24 часа.