EVN отстранява повредите в електрозахранването

Животът

20-12-2012, 12:24

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стабилизиране на ситуацията в Югоизточна България

Стабилизира се ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България, съобщават от EVN България.

В зависимост от метеорологичните условия се очаква голяма част от проблема да бъде разрешен до края на деня. Екипите на дружеството са локализирали основната част от авариите и в момента протича организация за възстановяване.

За справяне със ситуацията от 19.12.2012 г в дружеството действа постоянен ''Кризисен щаб'', който координира и направлява действията на аварийните групи. Всички екипи на дружеството са подготвени за работа в зимни условия и са оборудвани с материали, техника и инструменти. Поддържа се връзка и с рамкови фирми за ангажиране на допълнителна техника и персонал при необходимост. Диспечерите на EVN Бългрия Електроразпределние са в контакт с диспечерите на Електроенергийния системен оператор и на другите две електроразпределителни компании.

На разположение на клиентите е денонощният телефонен център на дружеството, където те могат да сигнализират и да се информират за актуалната ситуация с електрозахранването. Поради необичайната ситуация и натовареността на телефонния център е възможно свързването със сътрудник на дружеството по телефона да отнеме няколко минути, предупреждават от там.