Книгите за края на света се харчат като топъл хляб

Парите

20-12-2012, 12:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 30 книги от бургаски автори през литературната 2012

Четивата за самоконтрол в класацията на най-купуваните в Бургас

Модата книжка на скромна сума за коледен и новогодишен подарък е в своя пик тази година. В Бургас като един особено четящ град този изгоден подарък все по-често започва да се настанява под украсената елха.

Масовата психоза обаче по наближаващия край на света и възможностите тази промяна да е чисто духовна, буквално побърка клиентите на книжарниците в последните месеци, показа репортерска проверка на Burgasutre.

Духовна промяна, осъзнаване, възвисение или смърт. Това е най-обсъжданата тема от млади и стари още от ноември насам.

Вълненията и страхът на хората в града доведе и до засилена продажба не на духовно признати източници като Библията, но на езотеричната литература, която стана тотален хит.

Книгите за различни врачки, пророчици, нови видения за големия финал и как да практикуваме автовнушения с положителни мисли е темата, която харчи повече от класическите 20 лева за приятно четиво преди лягане.

Книгата "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу е най-продаваната в Бургас, а веднага след нея се нарежда "Тайната".

"Календарът на маите" на Бернд Ингмар Гутберлет пък кърти по продажби още от април 2012-а. Ако трябва да се направи съпоставка, то след апокалиптичната литература, в Бургас много добре се продават и детските книги, за които цената е без значение, тъй като много от тях се подаряват от най-близките.