Тирове в снежен капан край Дунав мост

Региони

20-12-2012, 15:41

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В задръстването попаднаха и част от снегопочистващите машини

Тапи на кръговото кръстовище край Дунав мост и в района на международния булевард "България" в Русе затрудниха движението на автомобили, предаде кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

 

Причината е, че при излизането си от паркингите тежкотоварните камиони буксуват, а в същото време други ТИР-ове искат да влязат на тяхно място. В задръстването, което се образува по международното шосе, попаднаха и част от снегопочистващите машини.

 

За да се придвижат ТИР-овете трябва да имат поставени вериги. Престоят на паркингите се заплаща по 10 лева на ден, което е допълнителен разход.

 

Малко по-късно органите на реда започнаха да пропускат камионите на порции, като бе достатъчно шофьорите само да покажат, че разполагат с вериги.

 

Още в четвъртък вечерта всички тежкотоварни камиони бяха пренасочени към паркингите около Дунав мост, които много бързо се препълниха. Шофьорите се оплакаха, че това се случва само в България, докато в другите европейски страни има създаден механизъм за придвижването на ТИР-овете.

 

"Там събират по 10 до 20 камиона с конвой, придвижват ги100 км, там ги поема друг конвой и така ни изкарват през цялата държава. Тук не може ли да го направят - една машина напред и 10 ТИР-а след нея, после други десет… Така ни прекарват през Румъния, където също има снеговалеж и ветрове", коментира Христо Иванов от Пазарджик.