Ето къде ще посрещнат Новата 2013 пловдивските политици

Пловдив Лайф

20-12-2012, 17:21

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте къде ще посрещат Нова година ВИП-овете

Кметът отпрашва за Родопите, д-р Чомаков затваря "кръчмичка" в Белащица, а Славчо и Кацарски гърмят шампанското на площада

Тази година повечето държавни мъже избират да посрещнат Новата 2013 година или в Родопите или в Пловдив с голяма и шумна компания. Всички до един си пожелават през следващите 365 дни да пращят от здраве, а другото "идва само".

Кметът Иван Тотев е намерил време да се подготви подобаващо – осигурил е най-важното – подаръците. Един от тях вече е подарен преди два дни – дъщериката му е получила пингвина Пингу. Малката е написала само едно писмо на добрия старец, така че не е ясно какво ще избере Дядо Коледа за големия празник. Нова година Тотев ще посрещне в Родопите в компанията на колега и приятели.  "Вероятно с кмета на Смолян. По линия на ГЕРБ завързах много приятелства в Родопите", обясни той за Plovdivutre.bg. Да обръща внимание на коледната трапеза няма да му остане време, но призна че за традиционните ястия ще се погрижи майката на съпругата му – тъщата. "Ще уважим каквото е подготвено, но знам, че на Коледа ще се прибера последен. Пак ще бъда цял ден по улиците на града", обобщи празничната ситуация в семейството градоначалникът.

Зам.-кметът Димитър Кацарски има конкретен план за действие. Той ще е на една ръка разстояние от супер Центъра, за да посрещне Новата година на площада. Ще зареди празничните батерии с малко узо, а в разгара на вечерта ще продължи с традиционната червена напитка – виното в компанията на 25 приятели.

Бившият кмет Славчо Атанасов също е избрали да посрещне новото начало в Пловдив на площада.  "От 7-8 години имам традиция да прекравам празниците тук".  Воеводата има рецепта за щастие и благополучие и беше така добър да я сподели с нас. "На себе си и на всички пловдивчани пожелавам да почитаме Бог, да обичаме семейството си и родния град и България. Ако правим тези 3 неща всичко ще е наред", рече той.

Кметът управлявал града преди мандата на Славчо ще вдига наздравици с голяма компания в "кръчмичка" в Белащица. Собственикът угаждал на купонджиите всяка година като врътвал ключа за външни лица и мезетата, виното и музиката се леят само за компанията на доктора. Чомаков вече не иска успехи в живота си, а само здраве и...внуче.”Казал съм на сина ми, че ако не се погрижи да се сдобием с бебе през 2013 година, ще си го направя аз”, смее се бъдещият дядо. Дай Боже, пожелахме му го!

За съжаление не толкова усмихнат и енергичен е областният червен лидер Георги Гергов. "Къде да ходя по Нова година като редовно опирам вече до докторите. Моето време за пътуване по празници мина", каза хотелиерът за Plovdivutre.bg. Бизнесменът звучеше адски уморен, а после обясни, че сме го хванали по телефона по време на лечение в чужбина. На себе си и на целия български народ той пожела здраве и успешна 2013 година. "Искам да виждам повече усмихнати хора", помечта си Гергов.

Усмивките обаче не са достатъчни за шефката на Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева. Тя копнее по време на празниците служебният й телефон да потъне в мълчание. "Не искам да звъни", отсече дамата. Тя и компанията й за Нова година ще потънат в приказка от 19 век в някакво хотелче в Стрелча, което "носи духът  на това столетие". На децата си Танева желае здраве и успехи, а на себе си да приключи с докторантурата. "В професионален план малко повече материални стимули за работещите в "Социално подпомагане", по-малко социално слаби хора и да няма изоставени деца", са другите й искания от Новата година.

Новогодишните празници за русата амбиция на пловдивската политика Дани Каназирева са равни на топлината на семейния уют и домашните гозби. "Едно е сигурно на Коледа – майка ми ще готви. На мен не ми е силна черта", призна Каназирева. Тя е категорична, че на тези празници си е най-хубаво у дома и за нищо на света не би заменила Пловдив с която й да е дестинация.

Депутатът Костадин Язов каза, че рано го питаме за Новата година, защото чакал да мине краят на света - 21 декември – което е утре и  тогава щял да разсъждава по същество. Иначе за всеки случай, ако вземем, че оцелеем, с приятели имали запазено хотелче.  "Компанията организира празнуване в Златоград. Много хора сме и все има доволни и недоволни. За това не съм отганизатор, да няма критики към мен", обоснова се Язов. „Пожелавам си здраве и повече усмивки. Другото ми желание е по-леко да приемам нещата, които се случват в ежедневието! На българския народ по-добра 2013 г. и по-ведра обстановка, доколкото международната ситуация позволява", завърши по политически той.

Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов изпраща една трудна година. Още не е решил къде ще чака 2013, но му се иска да е в планина близо до дома му в Ягодово. "Например на хижа с камина, дръвцата да пукат, да е топло и да пийвам хубаво червено  вино", размечта се Спасов.