Скиори и сноубордисти на протест за ски пистите

Мисия София

20-12-2012, 19:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Любителите на планината звъняха с будилници пред сградата на Министерството на земеделието

Скиори, сноубордисти и любители на планината излязоха на протест пред сградата на Министерство на земеделието и храните заради казуса със ски пистите на Витоша.

Протестът се организира от гражданската група "За Витоша". Гражданите донесоха със себе си силно звънящи будилници и точно в 18:45 ги оставиха да звънят за няколко минути, за да напомнят на местната и на централната власт, че следят какво става с планините, ските и горите и са нащрек, съобщава БГНЕС.

"Звънът на будилниците ще извади от бюрократична забрава всички, които смятат, че олигархичните интересни на неколцина стоят над нашите права", смятат протестиращите.

Хората искат ски писти за всички ски училища, без изнудване и нормални условия за всички туристи, без риск от инциденти, защото "Витоша ски" не иска да ремонтира съоръженията. Те настояват прокуратурата да упражнява надзор за спазване на законността на Витоша.

От "За Витоша" обявиха, че имат намерение да внесат редица въпроси до компетентните институции. Сред тях са : Какво става с влек "Заека"? Какво изпълни Столичен общински съвет от обещанията за Витоша, които ни дадоха през лятото? Защо се позволява промъкването на лобистки поправки в Закона за туризма в частта му за ски пистите? и други.