От Търговище до Добрич: Един репортаж на Румънеца и Енчев

Животът

20-12-2012, 23:52

Снимка:

Георги Енчев

Автор:

Dobrichutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трафик: Варна остава откъсната от света

"Не са чистили грам - срам! Не е чак толкова снегът, просто не е чистено достатъчно!"

Рапърите Румънеца и Енчев се опитват да стигнат до Добрич тази вечер, където са обещали незабравим купон на свои фенове. Докато Румънеца шофира, Енчев старателно предава във Фейсбук - с текст, снимки и видео, за случващото се по пътя.

Двамата стигнали без проблем до Търговище около 20 часа и там настанал истинския ад. С видео и коментар зад кадър Енчев разказва как са минали през напълно заснеженото околовръстно шосе на града, по което няма и следи от почистване. Следва: "Разклонът за Русе, Разград и най-вече Румъния е затворен с 3 м табела, не са чистили грам - срам! Не е чак толкова снегът, просто не е чистено достатъчно!"

Към 9.30 двамата са вече край Шумен: След "Петрола" на Шумен един джип падна в канавката. Има 5 м лед и ние се въртяхме! Роми ни спаси!, гласи постът от там.

Минути по-късно: "Един тир е паднал точно на полицейския пост преди магистралата! Някой да звънне в полицията! Ад под небето ,срам ме е, че съм роден тука! Баси държавата! Ние сме глупаци, които вярват в чудеса и хапват захарен памук, за да са щастливи."

Малко след това двамата успяха да се качат на магистралата за Варна: Полицаите на магистралата са големи пичове! Да са живи и здрави!, коментира Енчев във Фейсбук. Униформените ги предупредили, че пътят е затворен, ама им пожелали "Дано стигнете!"

Пред репортер на varna.utre.bg Енчев обясни по телефона, че се движат с около 80 км в час, защото колата им с хубави зимни гуми. И са твърдо решени да стигнат до Добрич, а утре да се върнат във Варна.

"Магистралата след Шумен е доста по-добре в сравнение с пътя до нея! Тук някой е чистил, но е само тясна ивица за една кола! Ние сме единствената кола и в двете посоки!", докладва Енчев.

След като получиха от Varnautre.bg подробна информация за пътищата на север от Варна рапърите продължиха пътя си, но прекратиха репортажа. Горещо им пожелаваме да стигнат живи и здрави до Добрич!