Старейшините пожалиха 80 000 шофьори

Мисия Пловдив

20-12-2012, 23:13

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Бонуси между 1200 и 150 лева за администрацията в Пловдив

С 33 процента, вместо с първоначално предвидените 40 на сто, беше увеличен данъкът за автомобили до 100 конски сили. Решението беше внесено за гласуване на днешната сесия на пловдивския общински съвет от Спас Гърневски от Синята коалиция. То беше с 29 срещу 19 гласа. Това е най-масовият клас автомобили в Пловдив. Над 80 000 са колите от този тип под Тепетата.

На заседанието, което мина изцяло под знака на финансовите разчети за следващата година стана ясно и какви допълнителни възнаграждения ще получат чиновниците в местните институции. Шефовете на ОП „Паркиране и репатриране" и на „Чистота" Ненко Калакунов и Иван Стоянов ще получат по 1200 лева бонус. Това заяви кметът Иван Тотев. Той изтъкна, че парите се дават по негово предложение, тъй като двете предприятия са донесли най-много приходи на общината през изминалата година. Средствата са от икономии по фонд „Работна заплата", обясни той.

Над 350 служители на общината ще получат бонуси. Точният размер на допълнителните възнаграждения варира в зависимост от оценката, която са получили по методиката за оценка на държаните служители. Тези, които са класирани с единица взимат 500 лева, оценените с 2 получават 250 лева, останалите с 3 - 150 лева. За служители, оценени с 4 пък не се дават допълнителни пари. В пловдивската администрация обаче има само един такъв случай, уточни Тотев. Зам.-кметовете ще получат по 600 лева, обяви още градоначалникът.