Добро утро и на края на света!

Мисия Пловдив

21-12-2012, 07:06

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Граждани се жалват на кмета и омбудсмана едновременно

Честито, пловдивчани! Краят на света се отменя, съобщиха преди малко колегите ни в телевизиите! Според някои учени и „разбирачи” на календара на маите днес 21.12. 2012 трябваше да ни сполети краят на света.

Това, което е сигурно, че от днес започва астрономическата зима. Ще е студено като вчера, но градусите няма да паднат до – 11, както ще е през уикенда.

Именно днес 8 двойки са решили да се врекът във вярност. Церемониите започват от 11 часа и ще продължат и следобед в централния Ритуален дом и в Стария град в дом "Пълдин".

Кметът на Пловдив Иван Тотев и омбудсманът на града Димитър Атанасов провеждат от 9, 30 часа в заседателната зала на община Пловдив съвместен приемен ден. Инициативата се провежда за първи път, а идеята е да се превърне в периодична. Гражданите, които ще имат възможност да поставят проблемите си, са предварително записани за приемния ден на кмета.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов ще раздаде коледни подаръци на децата на загинали служители от ОДМВР – Пловдив от 11 часа. Инициативата е част от Националната дарителска кампания, която включва 159 деца от цялата страна. Събитието ще се проведе в сградата на дирекцията на ул. „Княз Богориди” 7.

Днес е последният ден, в който може да се консултирате при гастроентеролог безплатно в болница „Медлайн”. До сега от камапнията се възползваха от 25 до 90-годишни пациенти.

Държавна опера Пловдив ще зарадва пловдивчани с Коледен концерт от 19 часа. Публиката ще се потопи в един различен свят с ораторията "Месия " от Г. Фр. Хендел в изпълнение на Хор и оркестър на Държавната опера с диригент Алексей Измирлиев. Солисти-Жанета Стегарева, Елена Чавдарова-Исса, Михаил Пулиев и Ивайло Михайлов.