Лекарите успокояват: няма проблеми, обслужваме пациенти

Общество

21-12-2012, 12:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Въпреки тежката зимна обстановка лекарите работят за нуждаещите се

В създадената тежка зимна обстановка в страната няма проблеми при обслужването на пациенти в лечебните заведения, казаха от Министерството на здравеопазването.
Осигурени са кръв и кръвни продукти за болниците в Силистра и Добрич, тъй като поради влошената зимна обстановка там пътищата са непроходими и съществуваше опасност от недостиг. Във Варна с хеликоптер са доставени необходимите количества от кръвния център в града и с това е осигурена нормалната работа на лечебните заведения в двете области.
В държавната психиатрична болница в Царев брод, Шуменско, вчера е прекъснало електрозахранването и се е наложило да бъде включен наличния генератор. С него и към момента се осигурява отоплението и извършването на лечебните дейности. До обяд аварията се очаква да бъде отстранена.
Родилка от Никола Козлево, Шуменско, е родила след като с БТР медицинският екип е транспортиран до населеното място, където е извършил израждането. Майката и децата са хоспитализирани в болница в Шумен и са в добро състояние. Друга родилка - от Вълчи дол, Варненско, е родила във вълчидолската болница и премествена във Варна.