Криминалисти душат за киселина в кенчетата на "Кока Кола"

Крими

21-12-2012, 15:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

16-годишна с изгорен хранопровод, пила газирано с киселина

Може и напитката да е била менте, смята министър Найденов

Криминалистите се занимават със случая с изгорения хранопровод на момичето, след като е пила "Кока Кола" от кенче, обяви земеделският министър Мирослав Найденов.

Първоначалната проверка показала, че и други хора са консумирали от същата партида, но нямали никакви проблеми.

По думите му системата на контрол във фирмата-прозводител е на изключително добро ниво и практически не е възможно да се случи подобен гаф.

"В България не се произвеждат кенчета с "Кока Кола", категоричен бе той.

"Ние няма как да проверим завода, който ги е произвел, а това, което се проверява, са кенчета от същата партида", обясни Найденов.

Според него е възможно напитката да е била менте и затова е имало бърз обмен на информацията между Агенцията по храните и специалисти от чужбина.

От "Пирогов" пък съобщиха, че 16-годишното момиче, което бе настанено на 19 декември, вече много добре и вероятно днес ще бъде изписано.

Професор Огнян Бранков от болницата информира, че тя е извън всякаква опасност и се чувства много добре. По думите му момичето няма никакви изгаряния на стомаха.

Професорът съобщи още, че за последните 20 години лекарите от "Пирогов" са оказали помощ на 7-8 случаи на хора, натровили се след употреба на "Кока Кола" или бира.