Предават седмина от "Шок-2" на Италия

Крими

21-12-2012, 16:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивският окръжен съд разгледа европейските им заповеди за арест

Пловдивският окръжен съд разгледа по същество европейските заповеди за арест спрямо седем от задържаните български граждани при операция "ШОК -2".

По отношение на всеки един от тях е издадена европейска заповед за арест от съдия в италианския град Л‘Акуила за участие в трансгранична организирана престъпна група с разклонение в редица европейски и други държави с цел незаконно изработване, транспортиране, поставяне и управление на скимиращи устройства, с които са записвани кодове на кредитни разплащателни карти, след което са изработвани фалшиви карти и са теглени пари, както в европейски, така и в други държави.

Пловдивският окръжен съд допусна предаването на Стоил Плачков, Иван Плачков, Десислава Демирова, Николай Сотиров и Йордан Петров на компетентните съдебни власти на Репубика Италия с цел осъществяване на наказателно преследване спрямо тях.

Решението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване в 5 – дневен срок от днес пред Пловдивския апелативен съд.

Цветана Георгиева и Николай Христев дадоха съгласието си да бъдат предадени на компетентните съдебни власти на Репубика Италия. Тъй като по закон те имат право да оттеглят съгласието си в 3 – дневен срок, едва след изтичането му, съдът ще се произнесе относно изпълнението на заповедта.