Марица показа на Локо и Ботев как се правят трансфери

Спорт

21-12-2012, 19:46

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Разпределителката Цветелина Николова премина във френския Алби

Ръководството на волейболен клуб Марица показа на футболните Ботев и Локо как се правят трансфери в чужбина. Разпределителката на Марица Цветелина Николова премина във френския Алби УССПА (Алби), похвалиха се от пловдивския тим. 22-годишната волейболистка ще остане в новия си отбор до лятото, когато приключва настоящият сезон.

В Алби Николова ще бъде съотборничка на друга българска волейболистка – либерото Гергана Докузова.

След първия дял на френското първенство Алби се намира на последното 12-о място в класирането с актив само от 4 точки - 1 победа и 10 загуби. Целта на тима е да се спаси от изпадане, а дебютът на пловдивчанката ще бъде на 12 януари.

Николова бе капитан на националния отбор на България, който стигна до четвъртото място на Световното първенство за девойки старша възраст през 2009 година в Мексико. Разпределителката има и няколко мача за женския ни национален отбор.

Това е четвърти сериозен трансфер в Марица от началото на сезона, припомня Plovdivutre.bg. Преди Николова, жълто-сините преотстъпиха диагонала Марина Ковачева в кипърския Аполон, либерото Ивелина Монова в немския Алианц МТФ (Щутгарт) и посрещачката Никол Николова в италианския Сиджел Палаволо (Марсала).