Борисов и Фандъкова откриха кръстовището на "Гешов", неофициално

Мисия София

22-12-2012, 10:49

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Движението вече е пуснато, ще намали задръстванията

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова пуснаха движението на кръстовището на две нива при бул. "Акад. Иван Гешов" и ул. „Георги Софийски“ в столицата.

Изпълнител на проекта е „Балканстрой“, а строителните дейности на обекта и прилежащата инфраструктура възлизат на обща стойност 11,8 млн. лв.

Кръстовището все още не е окончателно завършено и ще бъде официално открито през пролетта на 2013 година. Съоръжението ще бъде шумоизолирано със специална изолация, изработена в Австрия.

 

Много ми харесаха тези панели, звукоизолиращи, правят се от дървесина, от отпадъчен материал, австрийски са. С Лили Павлова ще разговарям за други магистрали и пътища също да бъдат ползвани, посочи Борисов.

"Виждате, че се грижим за хората – това е демокрацията. Помните, че на времето тук минаваше влак и никой не протестираше, че му шуми влака", добави той.

 

Премиерът подчерта, че облекчаването на движението е много важно и изброи други инфраструктурни обекти в столицата, които се обновени.

 

"Моята социология показва, че хората, тежко им е, когато строим, но като минават и виждат, че се строи, а не стоят багерите на едно място, знаят, че като минат 5-6 месеца ще имат придобивка, която десетилетия ще ползват", подчерта още той.


Бойко Борисов бе посрещнат на площадката от представители на благотворителната инициатива "Любов в действие". Премиерът дари 10 хиляди лева от партийните пари на ГЕРБ за инициативата.