Спешното с коледни екипи

Мисия Бургас

22-12-2012, 14:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Д-р Томов: Най-много травми има по коледните и новогодишни празници

Спешният център, Шокова зала и терапевтичния кабинет на бургаската многопрофилна болница са напълно подготвени за празниците, по отношение на допълнителни екипи и лекари, които ще дежурят в коледната и новогодишна нощ.

С повече екипи и линейки са подсигурени и останалите частни здравни заведения на територията на Бургас, в случай на нужда.

Според началникът на отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ - Бургас д-р Лъчезар Томов, случаите на травми по време на празниците са се увеличили значително. "Зимният период е традиционно най-натоварения за нашето отделение. Времето по празниците за съжаление е свързано с по-голям травматизъм, предимно от катастрофи", разказа още медикът.

Той уточни, че в момента капацитетът на отделението е сто процента зает, но има и допълнителни легла, които могат да бъдат осигурени ако се наложи.

В почивните дни от 22 до 24 декември и от 29 декември до 1 януари в Шокова зала ще дежурят по двама лекари. Жителите и гостите на Бургас могат да разчитат и на дежурните в Медицинския център на болницата "Свети Николай Чудотворец". По празниците, когато личните лекари почиват, пътят за получаване на спешна медицинска помощ е следният: При спешно състояние и опасност за живота се търси телефон 112. Оттам дежурните преценят дали да изпратят линейка.