DJ вместо изпълнители за клубовете в новогодишната нощ

Парите

22-12-2012, 15:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Малките общини се свиват за празниците, ресторантите също

Голяма част от заведенията в Бургас тази година ще се задоволят с диджеи и томболи в новогодишната нощ, вместо да канят известни изпълнители, показа проверка на Burgasutre.  Част от малките общини пък, заради липса на средства, изобщо няма да имат програма на площада или ще заложат на един фолклорен оркестър.

Кризата и забраната за пушене на закрито успя да засегне бранша, а от там частните новогодишните програми. За втора поредна година ресторанти и барове няма да залагат на популярни имена.

За сметка на това те ще заложат на колоринто меню на по-достъпни цени. Излючение ще направят малцина. В единствения петзвезден хотел в града ще предложат богата програма с Виктор Калев, Борис Солтарийски, Гъмзата и Годжи, Любо от "Те", Александра – Сани от Х-фактор и Драгомир Драганов. Хотел "България" също залага на лична програма. За партито на 31-и декември, там ще офертират с добра цена и изискано меню. Местата в ресторанта вече са резервирани, похвалиха се от управата на хотела.

По другите места собствениците предпочитат да пестят от популярни лица и ще разчитат на диджеи, чиято тарифа е по-ниска, а озвучаването е цялата вечер. Между 800 и 1500 лв. взима един диджей за новогодишна нощ по Черноморието. Между 100 и 130 лв е новогодишният пакет с една нощувка в хотелите и къщите за гости  в Бургас. 

Едва 14 лева ще бъде нощувката в празничната вечер в хотел "Космос". Празненството в ресторанта обаче там ще е на цена от 45 лева. Срещу тази сума гостите ще имат на разположение стандартно меню, в което е включена и баница с късмети.

В Слънчев бряг, Поморие и Несебър се предлагат оферти  за по три вечери олинклузив и бонуси, което излиа  средно около 350 лв на човек.

Основното притеснение, което продължава да държи на нокти повечето собственици по-малко от седмица преди 31-и е дали ще успеят да запълнят местата си в новогодишната нощ с или без компромиси в програмата.