Изписват Тито Виланова за Коледа

Спорт

22-12-2012, 15:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Треньорът на Барса ще посрещне празника със семейството си

Треньорът на Барселона Тито Виланова може да бъде изписан от болницата Вай д'Еброн в понеделник и да посрещне Коледа със семейството си, съобщава Sportline.bg.

Вчера Виланова бе преместен от реанимацията, след като в ранните часове на четвъртък претърпя повторна операция по отстраняването на тумор от тялото. Старши треньорът на Барселона прекара първата нощт в реанимацията, а в петък бе преместен в нормално отделение. Интервенцията около отстраняването на туморното образувание е протекла по предварително определения план. Очакванията са на Виланова да бъдат направени изследвания в неделя и понеделник да бъде изписан, за да може да се прибере при семейството си.

 

В началото на януари Тито Виланова ще трябва да стартира шестмесечно лечение, което ще включва химиотерапия и лъчетерапия. Постепенно Виланова ще се върне и към треньорските си задължения в Барселона. Очакванията са той да води каталунците в първия мач срещу Милан от Шампионската лига.

Припомняме, че преди малко повече от година на Виланова, тогава помощник на Хосеп Гуардиола, бе открит тумор на паротидната жлеза на гърлото. След операция, туморът бе премахнат на 22 ноември, след което 42-годишният треньор се върна на скамейката, а впоследствие бе назначен и за старши треньор.