Коледен флашмоб на компаса в Бургас

Бургас Лайф

23-12-2012, 06:00

Снимка:

nypost.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Песента е тематична - All I want for Chistmas на Марая Кери

Пореден групов танц организира бургаската хореографка Петя Стойкова, която беше номинирана за "Бург на годината". Мястото за спонтанната изявя е на Компаса, в сърцето на града, от 18 часа тази вечер. Песента е тематична - All I want for Chistmas на Марая Кери.

"Всеки може да се включи. Стъпките са лесни за научаване. Носете си само коледни шапки, които в края на танца ще подхвърлим нагоре", обяснява организаторката за инициативата.

В началото на септември  над 50 доброволци се превърнаха в посланици на птиците от бургаските езера, участвайки в изненадващ флашмоб – "Направи като птиците" на Тройката. Те се включиха в спонтанния танц посветен на опазването на езерата около Бургас. Инициативата имаше за цел да привлече внимание и да предаде посланието за необходимостта от запазване живота на езерата, които са близо до нас.

За 4-и юли пък бе направена  флашмоб интерпретации върху песента "It’s Raining Mеn" на Weather. Събитието тогава се организираше от Американски информационен и бизнес център в Бургас за Деня на независимостта. Част от инициаторите са още танцова школа "Дюн" и местният клуб "Морски братя".