Атина погна свои с влогове в чужбина

Животът

23-12-2012, 09:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Финансовото министерство привиква 22 000 спестовници

2 милиарда евро данъци планира да събере гръцкото финансово министерство от собственици на влогове в чужбина. Това съобщи гръцката телевизия SKAI, цитирана от РИА Новости. Ведомството е открило около 22 000 данъкоплатци, които в разгара на кризата са изнесли в чужбина големи суми. Сега те ще получат предизвестия да се явят в данъчната инспекция. Там спестовниците ще трябва да обяснят произхода на изнесените пари и да платят глоби за евентуални данъчни нарушения.
В същото време финансовото министерство съобщи вчера, че е получило от Франция списъкът Лагардс, който съдържа имената на гръцките вложители в швейцарския клон на международната банка HSBC. Документът предизвика скандал в Гърция, след като стана ясно, че е бил получен в страната още през 2010 г., но след това е бил загубен в министерството

Журналистът, който пусна неофициалният вариант на списъка бе арестуван за нарушение на закона за личните данни. Той дори бе изправен пред съда, но Темида не го намери за виновен, предава БГНЕС.