Прекален сексапил, сестро! Вън, вън, вън!

Животът

23-12-2012, 11:00

Снимка:

flickr

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

US съд защити стоматолог, уволнил помощничката си

Работодателите мога да уволняват служители, които им се сторят прекалено сексапилни, съобщи Ройтерс.

Това решение постанови Върховният съд на американския щат Айова, разгледал дело на уволнена стоматологична помощничка, която твърди, че е изгонена от работа, защото била прекалено привлекателна.

 

С единодушно решение съдът постанови, че стоматологът не е нарушил законите, като е прекратил договора на сътрудничката си, която неговата съпруга смятала за заплаха за брака им.

 

Стоматологичната помощничка Мелиса Нелсън работела за стоматолога Джеймс Найт повече от 10 години и никога не е флиртувала с него, според свидетели по делото.

 

По време на процеса обаче стоматологът разказа, че няколко пъти е правил забележки на Мелиса, че тоалетите й са прекалено тесни, че разкриват прелестите й и че го разсейват.

 

В хода на процеса стана ясно, че през 2009 г. стоматологът и сътрудничката му започнали да разменят съобщения по мобилните си телефони, като в едно от тях Найт дори попитал

Мелиса колко често тя стига до оргазъм. На този въпрос Мелиса обаче не отговорила.

 

Същата година съпругата на Найт попаднала на тази кореспонденция и поискала от половинката си да прекрати договора на сътрудничката си, защото тя застрашавала брака им.

 

Стоматологът го направил в началото на 2010 г., но Мелиса се обърнала към съда с аргумента, че не е направила нищо нередно и че ако е била мъж, а не привлекателна жена, нямало да я споходи подобна съдба.