Черноморските кметове посрещат Коледа у дома

Животът

23-12-2012, 13:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Германов от Приморско отива на планина за Нова година, Алексиев посреща 2013-а на площада

Голяма част от кметовете на общините в Бургаска област ще се съберат край пищната трапеза на 25 декември заедно със семействата си. Репортерска проверка на Burgasutre показа, че родните управляващи предпочитат да се стоплят край домашно огнище, а не да пътуват в чужбина за празниците.

Малцина са тези, които ще направят изключение, но за Нова година. Такъв е кметът на Приморско – д-р Димитър Германов, който заедно със семейството си е запланувал излизане извън града, но не и извън страната.

"За 31 декември вероятно със семейстовото ми ще избягаме от града, но все още мислим къде да отидем. Може би на планина", сподели той и обясни, че целта му била да подпомага родната икономика.

Колегата му от Поморие пък има друг план. И за двете празнични дати той ще си остане в града. На Рождество Христово само с най-близките си, край масата, а навръх Нова година ще бъде на площада, заедно със съгражданите си.

Кметът на Карнобат Георги Димитров пък всяка година се радвал на семейния уют. "Аз имам много голямо и хубаво семейство, затова на всеки празник се събираме вкъщи и сме си всички заедно – аз, съпругата ми, сина ми, снахата и разбира се най-важния член от семейството малкия Георги Димитров – внукът ми", разказа той. Димитров не искал да излиза на площада, защото навръх празника не трябвало да дотяга на съгражданите си.

Сунгурларският кмет пък нямал търпение в новогодишната нощ да се събере с хората от града, защото повечето познавал и много се забавлявал с тях.

Примерът на кметовете ще последват и областният упраител на Бургас – Константин Гребенаров и неговата заместничка и настоящ шеф на Комисията по дискриминация – Златина Дукова.