Бедни българи щурмуват Острова, пени се британски евродепутат

Найджъл Фарадж твърди, че у нас 46% от хората са просяци

Великобритания трябва да се подготви за огромна емиграционна вълна от бедни българи и румънци, предупреди лидерът на Независимата британска партия (UKIP) и евродепутат Найджъл Фарадж в "Дейли Експрес".

Фарадж предсказва, че 29 милиона българи и румънци (населението на България е около 7 млн. души, на Румъния 19 млн. - бел. ред) ще имат правото на неограничен достъп до системите за обезщетения при безработица на Великобритания след 2014 година.

Според лидера на UKIP социално-икономическите ситуации в двете балкански държави ще подтикнат жителите им да тръгнат към островната страна.

"Това ще бъде най-големият въпрос на кампанията ни през следващата година, тъй като ще има влияние над всеки избирател, за който се борим", заяви той.

Тази година правилата изискваха източноевропейците да работят 12 месеца, преди да искат помощи за безработица, но от догодина това не е така.

"В България, 46% от населението живее под прага на бедността. Това е истинската бедност - да не можеш да изхраниш семейството си - не онази, за която говори Дейвид Камерън. Ако бях българин, сега щях да си събирам багажа и да се готвя да дойда във Великобритания, знаейки, че ако не си намеря работа, ще получа ползи и подслон", каза още той.