Коледа без пари за работниците от ВМЗ Сопот

Животът

24-12-2012, 10:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Банките си прибраха дължимите по кредити суми от служителите

Часове преди Коледа работниците от ВМЗ Сопот останаха без пари, след като банките им прибраха дължимите суми по просрочени кредити. Заради тежкото положение стачките на служителите със забавени заплати ще продължат на 7 януари.

Работниците дори не знаят какви суми имат да получават, защото от септември не са получавали фишове. Заплатата ми за месеца беше 210 лева и аванс 110 - общо 330 лева, каза Айтен Ахмедова. Жената няма кредит към банка, но има борчове, които връща на ръка. Токът ми беше спрян и ни го пуснаха, защото кметът на община Сопот ни изплати таксата за включване. Тя допълни, че градоначалникът е обещал до Нова година на всички, които работят във ВМЗ, да не им се спират тока и водата. Тя и дъщеря й ще посрещнат Коледа с помощи, които от КТ Подкрепа са дали на самотните майки - "по кашон с храни - месо и лакомства".

Според Айтен хората в завода вече се замислят да си търсят друга работа, дори тя самата смята да напусне, за да намери място, където да знае, че на тази дата ще взема пари. Никой обаче не все още не е предприел напускане, защото няма да получи дължимото, споделя Айтен пред бТВ.