Австрийчета дариха играчки за българчета в нужда

Мисия Пловдив

24-12-2012, 16:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията зарадва възпитаниците на помощно училище "Стефан Караджа"

Над 4000 австрийски деца се разделиха с част от своите играчки, за да ги подарят на свои връстници у нас. Пакетите са вниматенлно украсени и надписани с топли пожелания и рисунки. Те се раздават в социални домове, помощни училища и на социално слаби семейства. Подаръците са внимателно разпределени.

Едно от местата, където кампанията зарадва малчуганите бе пловдивското помощно училище „Стефан Караджа”. Там се учат деца с ментални увержания между 7 и 18 години от цяла Южна България. Раздаването на пакетите предизвика силни емоции сред учениците, някои от които получават подаръци за първи път. Кампанията развълнува силно както малките така и техните родители и преподаватели.

Те се нуждаят от много внимание. Това се деца, кото са онеправдани от природата. Затова имат нужда самото общество да ги приеме. Да не ги отхвърля, а де бъде толерантно към тях, казва възпитателката цветанка Николова пред бТВ.

Организаторите от клуб Раунд тейбъл пък се надяват жестът на австрийските деца да намери последователи у нас. Така следващата година коледните подаръци може да са от български деца за български деца в нужда.