За ЧНГ: Домусчиев прибира "Титан"

Общество

24-12-2012, 17:21

Автор:

Sport

Всичко от Автора

Олигархът е на път да вземе контролния пакет акции на боклукчийската фирма

Кирил Домусчиев е на път да сложи ръка на контролния пакет акции на сметопочистващата фирма "Титан", научи Bulgariautre.bg! Партньорите на олигарха - Димитър Борисов и Иво Иванов, са натрупали сериозни дългове към собственика на Лудогорец, с който са партньори в боклукопочистващата фирма. Гърнето и Праховеца са предложили два варианта на Домусчиев - или да му продадат на преференциална цена ЦСКА, или да увеличат дела му в "Титан". Самият бизнесмен наскоро призна, че "титанчетата са готови да продадат ЦСКА".

Домусчиев обаче е по-заинтересован от разрастването на боклукчийския бизнес. Той се оказва доста сериозен, а Гърнето и Праховеца за момента нямат финансов ресурс да запазят дела си от 65 процента в "Титан". Така като нищо след Нова година Домусчиев може да сложи ръка на 50 процента от фирмата и да очаква удобен момент за пълния контрол. В момента Киро Парахода има 35 процента участие в "Титан", придобито точно по този начин - срещу невърнати кредити от Борисов и Иванов.

"Титан АД" участва в почистването на най-големите градове в България. В момента общините дължат на фирмата, издържаща ЦСКА, над 80 милиона лева!