Ботев отсвири Европа и "А" група

Спорт

25-12-2012, 10:04

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Феновете ще ни се разсърдят, но най-малката ни грижа в момента е къде ще се класираме в първенството, заяви жълто-черната легенда Костадин Костадинов

Последната грижа на ръководството на Ботев (Пд) тази година е къде ще се класира отборът в първенството и дали ще играе в евротурнирите. Това разкри административният директор и легенда на клуба Костадин Костадинов в коледното издание на предаването "Пред банята" по ТВ7. Той обясни, че основният приоритет на управата на "канарчетата" в момента е изграждането на модерната база в Коматево, пише Sportline.bg.

Това е моя и на много хора мечта. И винаги сме си мислели, че ще си остане само мечта, каза Костадинов.

Сега виждаме как се раздвижват нещата. Дори в студовете се работи. Надявам се през юни зелените терени и чудесните условия за тренировки да привлекат повече деца във футбола. Дано се увеличи броя им в школата. Да, няма да станат нещата от днес за утре. Ще трябва да изчакаме поне 3-4 години, за да видим резултат от това, което правим в момента. Но това е най-важното - базата и децата, които един ден ще станат наши футболни звезди, заяви той.

Коце Костадинов добави, че е горд с двама от големите таланти на българския футбол, които са от Пловдив. И ние, и Локомотив (Пд) имаме много чужденци в отборите, но след дербито се говореше само за двама играчи - Рангел Абушев и Тошко Неделев, каза той.

За Неделев нямам думи да го хваля. Но може би е по-добре да не го правя, каза той.

Феновте ще ни се разсърдят, но най-малката ни грижа в момента е класирането на отбора в първенството. Важното е базата да се получи. Още 2-3 години можем да изчакаме. Естествено, всеки иска да играе в евротурнирите, но базата ни е много по-важна. Когато ремонтираме и стадион "Христо Ботев", тогава вече ще можем да чакаме още таланти от Пловдив като Неделев и Абушев. 

Шефът на Ботев си призна, че в клуба вече се шегуват с него и дори са му измислили прякор заради постоянните проблеми със съдиите и рязането на отбора в мачовете през есенния дял от шампионата.

Викат ми "Г-н Жалба", каза той. Четири жалби съм писал този полусезон. Досега по един-два пъти на година ни режат главите, а тази... За 17 мача - 4 жалби.

Коце Костадинов получи и коледен подарък комплект пергели и линийки, които обеща да предаде на "правилния" човек с "правилния" футбол. Той визираше новия треньор Станимир Стоилов, който пое Ботев след освобождаването на Ферарио Спасов.