Без ток на Бъдни вечер заради авария в подстанция "Тримонциум"

Мисия Пловдив

25-12-2012, 11:22

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес следобед, когато потреблението е най-малко през деня, ще бъде възстановена нормалната схема на захранване, чрез двуминутни превключвания.

Авария в подстанция "Тримонциум", оперирана от Електроенергийния системен оператор, е довела до липса на захранване за клиенти на EVN България в централна градска част на Пловдив вечерта на 24.12.2012 г, съобщиха от дружеството.

Диспечерите на EVN България са получили сигнала за аварията и липса на захранване в 18:50 ч. Напрежение към подстанцията бе подадено в 19:20 ч. от страна на ЕСО, но поради аварията подстанцията не работеше с пълен капацитет.

Това наложи екипите на EVN България да извършат серия от превключвания по резервна схема за да подадат напрежение към клиентите на дружеството от други подстанции. Този процес на манипулации по електроразпределителната мрежа приключи за всички клиенти в 21:00 ч. като в момента действа резервна схема на захранване. Днес в следобедните часове, когато потреблението е най-малко през деня, ще бъде възстановена нормалната схема на захранване, чрез двуминутни превключвания.