Седем души приети в "Пирогов" с алкохолни отравяния

Крими

25-12-2012, 17:48

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Половината от тях - след опит за самоубийство, съчетавайки алкохола с лекарства

В началото на празничните дни седем души са били приети в токсикологията на "Пирогов" с алкохолни отравяния, като половината от тях са направили и опит за самоубийство, съобщи  днес на пресконференция в болничното заведение Данаил Йосифов от токсикологията.
 
По думите му на 23 декември от 27 души, минали през отделението, 19 са били приети за лечение. Седем от тях са злоупотребили с алкохол, като при половината става дума за опит за самоубийство - те са използвали и лекарства и други препарати. Средната възраст на тези пациенти е между 18 и 58 години.

На 24 декември 18 пациенти са преминали през токсикологията на "Пирогов"; трима са били приети в болницата. От началото на днешния ден един човек е приет с пет промила алкохолно съдържание в кръвта и още един, комбинирал алкохол и марихуана. Преглед очаква семейство, обгазено при пожар. По думите на Йосифов доста пациенти с алергии са потърсили помощ в здравното заведение.

Общо над 1500 души през последните дни са се озовали в "Пирогов", съобщи д-р Кирил Христов от хирургията на болницата. 203-ма от тях са приети за лечение. В хирургиите са настанени 26 души, от тях само един е бил с прободна рана. По думите на д-р Христов към този момент в Спешния център е по-спокойно в сравнение с предишни години.