Пакетчета от палачинки

Животът

26-12-2012, 06:08

Снимка:

сп. Меню

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Истинско изкушение

Това е едно великолепно предястие, от което ще ви останат добри спомени дори и след десерта!

Може би защото палачинките при нас са по-скоро финал, отколкото за второ.

Необходими продукти за 4 порции:
8 готови пресни или замразени палачинки

За пълнежа:
500 мл прясно мляко
2 с. л. масло
2 с. л. брашно
100 г кашкавал
300 г месо от пушено пиле
2 печени чушки, нарязани на ситно
2 кисели краставички, нарязани на ситно
1 ч. л. риган

сол, черен пипер на вкус

За соса:
400 г домати, нарязани на малки кубчета или от консерва, добре отцедени
100 г моцарела или пушен кашкавал
1 дебел стрък праз или пера от пресен лук

Начин на приготвяне:
1. Пълнежът се прави, като маслото се разтопява, прибавя се брашното и след 1 минута се налива горещото мляко. Разбърква се, докато се сгъсти. Прибавя се настърганият кашкавал. Подправя се на вкус.

2. Сосът за пълнежа се разделя на две части.

3. От праза се отделят външните три слоя. Всеки се нарязва на дълги ленти, с които ще се вържат палачинките. "Връзките" се попарват за 30 сек. във вряща вода. Прибавят се месото от пушеното пиле, нарязано на парченца, чушките и киселите краставички. Слага се половината от белия сос.

4. В останалия бял сос се слагат доматите. Сосът се слага в тавичка. Палачинките се връзват с празените връзки и се слагат върху соса и се поръсват с моцарелата. Запичат се за 10 мин. на 220°С.

Съвет! 
Ако желаете сами да си приготвите палачинки, ето една примерна рецепта: 500 мл прясно мляко, 200 г брашно, 4 яйца, 1 ч.л. масло, 1/2 ч.л. сол. Яйцата се разбиват със солта. Прибавя се брашното. Налива се по малко млякото, докато се получи хомогенна смес. Изпържват се 12 палачинки в тиган с диаметър 20-24 см, намазан с масло./ Списание Меню