"Българската Коледа" събра над 1,5 млн. лева

Мисия София

26-12-2012, 11:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Трима президенти уважиха концерта

1 568 602 лв. – точно толкова събра благотворителният концерт на "Българската Коледа", съобщи bTV.

За 9 г. "Българската Коледа" е събрала дарени средства с обем 19 505 174 лв. И е помогнала за закупуването на различна медицинска апаратура. Парите са помогнали за оборудването на повече от 150 клиники в България.

С родопска песен, изпълнена от Валя Балканска, снощи започна концертът в народния театър "Иван Вазов", посветен на благотворителната инициатива за деца "Българската Коледа" под патронажа на президента Росен Плевнелиев. На събитието един до друг бяха трима български държавни глави – първият Желю Желев, настоящият Росен Плевнелиев и предишният Георги Първанов, по време на чийто първи мандат бе стартирана инициативата.

Тази година ще бъдат подпомогнати деца, болни от различни неврологични заболявания като приоритет ще имат тези, които страдат от церебрална парализа. Георги е на 6 г. и за първи път получава помощ от "Българската Коледа".След 5 операции и успешна рехабилитация той вече спокойно ходи, похвали се неговата майка:" Инициативата е чудесна и дава възможност на всеки да отвори сърцето си в подходящия момент."

"Това е един от начините държавата да прави повече, процесът е двустранен", заяви д-р Иван Чавдаров, ръководител на детската неврологична клиника за церебрална парализа в София. С неговото вещо участие на специалист и човек средствата тази година ще достигнат до възможно най-много деца с този проблем. Снощи и Георги, и Божидара, и Виктор, както и още стотици деца бяха забравили болежките си и просто се радваха на богатата празнична програма.

Все още имате възможност да се включите. Кампанията по събиране на средства в тазгодишната инициатива продължава до 31 декември. Можете да изпратите SMS на номер 11 17 или да се обадите на номер 0900 1117.