Волейболистките на “Казанлък Волей” станаха отбор на годината

Спорт

26-12-2012, 10:37

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Женският тим направи отличен полусезон в Националната женска лига

Представителният женски волейболен тим на “Казанлък Волей” единодушно бе определен за отбор на годината на Казанлък за отминаващата 2012 година. Изборът за най-добри в колективните спортове стана след единодушно гласуване на журналисти, спортни деятели и общественици,  ден след като казанлъчанки се завърнаха от зимния си подготвителен лагер в планинския ски-курорт Пампорово, където проведоха  предсезонната си подготовка за втория полусезон.

Престижното отличие за дебютантките и лидерки в женския ни волейболен елит им бе връчен лично от кмета на града на розите Галина Стоянова. Това стана на стилно тържество в залата на Културно-информационния център в града на ул. „Искра“ №4, където се проведе и заключителната церемония по награждаването на най-добрите спортисти от община Казанлък за 2012 г.

Волейболистките на пловдивския спец Стоян Гунчев-Чугуна напълно заслужиха приза за отбор на годината на Казанлък, след отличното си представяне през първия полузезон, което направиха още при дебютната си година в Националната женска волейболна лига. Преди началото на втория полусезон, „розите” делят в момента първото място в есенното класиране, заедно с отбора на  ЦСКА (София), с равен брой точки - по 25 т. С точка по-малко са маричанки, които са с 2 загуби от "Казанлък Волей".

На церемонията в Казанлък бяха наградени общо 10 от най-изявените спортисти.