Локо иска македонец от Брегалница

Спорт

26-12-2012, 15:24

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Горан Здравков и Лазе Илиев са сред вариантите за ново попълнение на Лаута

Треньорът на Локо (Пд) Стефан Генов си е харесал футболист от македонския клуб Брегалница (Щип), проучи Plovdivutre.bg. Наставникът на черно-белите вече би път до западната ни съседка, където изгледа двубоя между Брегалница и Турново. След последния официален мач на Локо Генов призна на пресконференция, че иска един чужденец, който може да получи скоро български паспорт.

Според нашето проучване става дума за един от нападателите Горан Здравков и Лазе Илиев. Договорите и на двамата изтичат и не би имало проблем някой от тях да пристигне на Лаута. Освен това и двамата са с български корени, което би улеснило процедурата по издаването на наш паспорт.

Според македонската преса само четирима играчи на Брегалница не са сигурни за оставането си в клуба, тъй като са с изтичащи договори. Освен споменатите вече Здравков и Илиев, другите двама са Йовица Трайчев и Томислав Блажевски. Те обаче са дефанзивни халфове, а от такива на Лаута нямат спешна нужда.

Единственият притеснителен факт за Горан Здравков е неговата възраст – той е роден на 11 ноември 1980 година. Висок е 186 см и тежи 81 кг. Играе като офензивен халф и има силен ляв крак. През есента е записал 14 двубоя за Брегалница, в които е регистрирал 1 гол и 4 асистенции.

Лазе Илиев е с 3 години по-млад и е типичен таран, като силната му страна е играта с глава. През повечето мачове през есента обаче той влизаше като резерва при напусналия вече клуба треньор Никола Спасов - Мастиката.