Красьо Черния - невинен, потвърди ВКС

Крими

26-12-2012, 17:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът: Красьо Черния не е укрил данъци

Той бе оправдан и през април за друго дело

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди оправдателната присъда на Красимир Георгиев, добил известност като неофициалния съдебен брокер Красьо Черния, който бе обвинен за лъжесвидетелстване, съобщиха от съда.

Припомняме, че Върховна касационна прокуратура (ВКП) не поддържа протеста на Софийската градска прокуратура (СГП) на делото на Красимир Георгиев, обвинен за лъжесвидетелстване. През февруари Софийският районен съд го осъди на 2 години условно, но на 31 май Софийският градски съд отменени присъдата и подсъдимият бе оправдан.

Делото пред върховните магистрати е образувано по жалба на Софийската градска прокуратура, която иска поради допуснати нарушения на материалния и процесуалния закон делото да бъде върнато на въззивната инстанция за ново разглеждане. Прокурор Генов не е оттеглил протеста, но и не го поддържаше пред ВКС. Той посочи, че връщането на делото няма да спомогне за установяване на обективната истина по делото.

Освен делото за лъжесвидетелстване Георгиев беше оправдан от Софийски градски съд през април месец и по делото за укриване на данъци. Присъдата за укриване на данъци не бе публична и бе прочетена при закрити врати. Така за оправдаването си съобщи лично Георгиев. Срещу него има още едно, трето, дело – за търговия с влияние в съдебната система, което обаче няма да стигне до съдебна зала, тъй като е било прекратено от разследващите.