4 часа пожарна и полиция не могат да стигнат до горяща къща

Животът

26-12-2012, 17:01

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Сигналът за пожара е подаден около 2:30 през нощта, огнеборците пристигат едва в 6:30 сутринта

Близо 4 часа екипи на пожарната и полицията не могат да се отзоват на сигнал за горяща къща в Поморийското село Оризаре.

Огънят лумва около 2.30 през нощта на 21-ви т.м., но заради лошите атмосферни условия и снега екипите закъсняват с часове докато пристигнат до дома на хората. Първи аварира полицейският автомобил в преспи по пътя за селото.

Изпратени са и два противопожарни автомобила, които достигат до закъсалия патрулен автомобил и успяват да го изтеглят, след което единия противопожарен автомобил засяда отново в преспите между язовир "Порой" и с. Оризаре. По-късно е изтеглен оттам и около 06.30 ч. достига до местопроизшествието и потушава пожара.

Заради закъснението огънят обхваща голяма част от покривната конструкция,  изгарят покрива и гредореда между мазето и жилищния етаж на двуетажна масивна постройка, като са нанесени щети по мазилката, дограмата и обзавеждането на сградата собственост на 46 годишен мъж от с. Оризаре.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районното в Несебър.