Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

26-12-2012, 21:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 27 декември

София

От 10.00 часа - в пресклуба на БТА инициативният комитет, застъпник на алтернативната позиция при провеждане на референдум за ядрената енергетика, ще проведе пресконференция на тема „Не” на измамата Белене”.

От 10.30 часа - във фоайето на Министерството на вътрешните работи ще се проведе 19-тото поредно издание за връчване на наградите „Полицай на годината” – 2012.
От 11.00 часа - в клуб „Before & After” на ул. „Христо Белчев” №12 в София ще се проведе дискусия и прожекция на документален филм за истината за АЕЦ Белене. Събитието се организира от Инициативния комитет, който събра подписите за референдум за АЕЦ Белене и от Инициативния комитет „Аз не се отказвам от АЕЦ Белене, а ти?“.
От 11.00 часа - в пресклуба на БТА от инициатива „Граждани за София” ще проведат пресконференция на тема „2012 г. – асфалт в очите и шумови тапи в ушите или къде потънаха 25-30 милиона лева. 2013 г. – нови кредити за нови проекти с „нови надежди”. „Граждани за София” ще дарят на Столична община седем алтернативни проекта.
От 12.00 часа - в пресклуба на БТА ще бъдат оповестени резултатите от изследване на Социологическия екип на Института за модерна политика за обществено-политическите нагласи в България през месец декември.
От 18.00 часа - в Криптата на храм „Свети Александър Невски” ще се проведе тържествен концерт „Слава във висините Богу”, посветен на светлия християнски празник Рождество Христово. Концертът е организиран от Столична община.
Oт 18.00 чaса - в МОЛ „България” на бул. „България” и ул. „Т. Каблешков” ще се състои церемонията „Футболист на годината".

От 19.00 часа - в драматичен театър „Сълза и смях” Красимир Аврамов ще се превъплати в ролята на възрастен мим в новогодишният моноспектакъл „Спомени”.




Благоевград
От 18.30 часа в Драматичен театър „Н. Вапцаров” ще бъде прожектиран филмът „Съдията” с режисьор Пламен Масларов и сценаристи Йордан Иванчев и Пламен Масларов – част от инициативата „Пристигащо кино” на Андрей Слабаков.
Бургас
От 13.00 часа пред община Бургас ще има празничен концерт на Бургаския духов оркестър.
Плевен
От 13.30 часа в Арт залата на хотел „Ростов” ще се проведе заключителна за годината пресконференция на народния представител Румен Петков и областния председател на БСП - Плевен Васил Антонов.
Пещера
От 10.30 часа - на пл. „България” ще се проведе Детски карнавал – парад на тема „Моите любими герои от приказки и легенди от литературното и културно наследство на различните етноси”

От 11.00 часа - в кафе „Венера” ще се проведе литературен форум „Младежта за диалог и взаимно разбирателство” – част от петдневния Етнокултурен фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата”.
Стара Загора

От 10.00 часа - в Регионалния клуб на БТА в Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики” 108, Цончо Колев - председател на щаба на партията за борба с изборните измами „Свободен народ”, Евгения Тодорова и Георги Ривов - съпредседатели на партията ще дадат пресконференция и ще се срещнат със симпатизанти и граждани.
От 11.00 часа - в заседателната зала на ОД на МВР - Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев - директор на ОД на МВР ще раздаде подаръците за Коледа на две деца от Казанлък и две деца от Стара Загора от провеждащата се за девети пореден път благотворителна инициатива с цел подпомогне семействата на загиналите и пострадалите служители от МВР.
От 12.00 часа - в зала 203 на община Стара Загора председателят на Общинския съвет Емил Христов кани журналистите в града на среща-разговор с чаша вино.

От 15.00 часа - в зала „Славейков” на Община Стара Загора ще се проведе публично обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен дълг за 2013 г. от общината за съфинансиране на проекти по Фонд „Козлодуй”.