Продаваш US гривнички, купуваш BG сирачета

Животът

27-12-2012, 08:05

Снимка:

flickr

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Историята на едно американско семейство, борещо се да осинови две българчета

7-годишно американче от щата Канзас помага на родителите си да съберат пари, за да осиновят две деца от българско сиропиталище, пише сайтът Kansas.com.

За целта малката Оливия Хийстън прави пъстри гривни от мъниста, които продава за по 5 долара бройката. Досега от кампанията си детето е събрало 2000 долара.

На родителите й обаче са необходими 30 000 долара, за да покрият разходите по осиновяването на децата от България.

Досега семейството е събрало 10 000 долара чрез различни начинания, като продажба на лимонада и разпродажба на стари вещи.

Оливия разказва, че двете деца в България, се казват Сам и Софи. Момченцето е на 6 годинки и страда от генетично заболяване на костите.

Майката на момиченцето - Лорийн Хийстън, допълва, че лекар от щата Калифорния е предложил да се грижи за Сам, когато бъде осиновен и бил учуден, че момчето е живяло толкова дълго време без истинска медицинска помощ.

Момиченцето Софи пък било на 2 годинки и страдало от тежка форма на сколиоз.

Семейство Хийстън разказват пред изданието, че са пратили документите за осиновяване на двете деца и сега очакват отговор от България и одобрение да се срещнат с тях.

След това опознавателно пътуване у нас, двойката отново ще дойде в България, за да финализира осиновяването, а и да отведе децата в САЩ. Вероятно това ще стане през март догодина, пресмятат те.