Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

27-12-2012, 06:51

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отложеният полет на Бъдни вечер от Москва каца по обяд. Започват зимните чартъри на пловдивския аеропорт

Добро утро на Стефановден! Според традицията на този ден се "затваря кръгът" на старата година. Св. Стефан е един от седемте ученици на Исус Христос, пръв архидякон и първият мъченик за християнската вяра.

Това е третият ден на Коледа, на който празнуват всички, носещи имената Стефан, Стефана, Стефка, Стоян, Стоянка, Станка, Стойчо, Стоимен, Стоичко, Цоньо, Запрян, Цонка. Статистиката сочи, че Стефан е сред най-разпространените имена в България. В превод то означава "венец", затова и на този ден празнуват Венцислав и Венцислава.

Днес ще е малко по-топло. Минималните температури ще са между -6 и -1, а максималните - между 4 и 9.

Отложеният чартърен полет от 24 декември от Москва за Пловдив ще кацне днес в 12, 05 часа на летище "Пловдив". С този полет аеропортът започва зимната си чартърна програма.

 До края на сезона са планирани 3 полета седмично от Москва, обслужвани от  авиокомпания S7 и един от Белфаст, обслужван от Jet2.com. За новогодишните празници и руската коледа, до средата на януари, има планирани от 3 до 4 полета на още 2 руски авиокомпании. За празниците и почти прз целия януари има допълнителни полети и по редовната линия от Лондон.

Днес освен Стефановците по обяд чаши за наздравица ще вдигне и областният управител Здравко Димитров и служителите на Областната админинистрация и неговите гости в ресторант „Чановете”.