Даваш 1 долар на Натали Портман печелиш 42

Булевард

27-12-2012, 11:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Портман е най-касовата актриса за 2012

Западните медии ни заливат с класации за най-секси жени, но каквото и да си говорим за Холивуд най-важни са парите. А за най-доходоносна актриса през изтичащата година бе коронясана Натали Портман, сочи класацията на Forbes.

За всеки долар хонорар Портман е донесла на продуцентите средно 42,7 долара печалба. Списанието дава и примери. При бюджет едва 13 млн. долара, "Черният лебед" е инкасирал 329 млн. печалба. "Просто секс", в който Портман си партнира с Аштън Къчър, пък е спечелил 150 млн. долара при бюджет 25 млн.

На второ място с коефициент 1/40,6 e прелюбодейката Кристен Стюарт, която бе лидерка в тази престижна класация за 2011 година.

Трети в класацията е Шая Лебьоф, носещ по 35,8 долара печалба за всеки долар хонорар. Основните приходи тук са от научнофантастичната трилогия "Транформърс", в която Лебьоф изпълнява главната роля.

Четвърти по доходоносност е Робърт Патинсън ("Здрач") с 1/37, а пети - Даниел Радклиф ("Хари Потър") с 1/30,5.

При съставянето на класацията от "Форбс" са взели за основа касовите сборове от трите последни филма с участието на съответната кинозвезда през последните 3 години.