Деца на служители на ЧЕЗ дариха картички на старци в дом

Мисия София

27-12-2012, 12:37

Снимка:

ЧЕЗ

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Те почерпиха възрастните и с баклава

Деца на служители на ЧЕЗ подариха коледни картички на Дома за възрастни хора в столичния квартал „Зона Б-5”, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Картичките бяха изработени от самите деца в коледни работилнички в София, Плевен и Благоевград.

Често пъти помощта и подкрепата се състоят в дребния на пръв поглед жест – да обърнеш внимание на възрастния човек, да го изслушаш, да разбереш проблема, да отделиш време и внимание, за да се почувства той добре. Коледа е един от най-светлите и топли християнски празници. Надявам се, че коледните картички и тържеството, което организирахме за възрастните хора, стоплиха сърцата им и направиха празника по-светъл и уютен за тях, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

За да зарадват възрастните хора и да внесат повече празнично настроение, служителите на ЧЕЗ занесоха елха и я украсиха заедно с обитателите на дома. В края на тържеството те почерпиха възрастните хора с баклава.
Инициативата е част от социално отговорната политика ЧЕЗ през 2012 г. През декември дружеството дари офис мебели на млади учени от БАН. В началото на годината компанията осигури средства за обследване за енергийна ефективност на столичната детска градина „Дядовата ръкавичка“, както и за доставка и монтаж на пасивна влагочувствителна вентилационна система и на два броя кухненски печки с плочи и фурна.